Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.7 av 5 stjerner på Trustpilot

Bøkehekk – en absolutt hekkfavoritt

Bøk er en av de mest populære hekkene i vårt sortiment. Derfor opplever vi også at mange av spørsmålene vi mottar handler om pleie og håndtering av bøk, samt bøkehekkens pris og når man kan plante en bøkehekk.

Cecilie-bøg-150cm(700×550)

Bøk er en av de mest populære hekkene i vårt sortiment. Derfor opplever vi også at mange av spørsmålene vi mottar handler om nettopp bøkehekk. Nedenfor har vi samlet de mest populære spørsmålene som handler om når du kan plante en bøkehekk, hvor raskt bøkehekken vokser, når bøkehekken skal beskjæres og hvor mye en ferdighekk i bøk koster. Les mer og lær mer om bøkehekken.

Hvorfor velge bøkehekk?

Bøk er en svært hardfør og vindsterk hekk som tåler å bli plantet i skygge, sol og halvskygge. Bøkehekken er med andre ord en svært tolerant og enkel hekk å lykkes med. Ferdighekk i bøk holder på bladene gjennom vinteren og gir derfor avskjerming og privatliv stort sett hele året. Mot slutten av vinteren kaster bøken løvet og nye blader springer ut om våren. Om våren og sommeren bærer hekken friske, grønne blader, og om høsten skifter bladene farge til vakre, varme brunlige og oransje nyanser. Bøkehekken bidrar altså med en vakker variasjon av farger og løv hele året – et vakkert og svært tettdekkende hekkvalg i hagen, enten hekkens formål er å avgrense et område, skape hygge ved terrassen eller privatliv mot naboen.

PRIMA FERDIG HEKK bøk vs. vanlig bøkhekk

Når kan jeg plante bøkehekk?

Vi starter med det grunnleggende som er når du kan plante bøkehekk. Du kan faktisk plante bøk nesten hele året. Vi anbefaler at du planter bøkehekk fra oktober til og med juni. Vi anbefaler ikke å plante bøk i juli, august og september. Dette skyldes de oftest varmere temperaturene.

Tre ting er helt avgjørende for at ferdighekken skal trives og få en god vekst hjemme hos deg. Det er derfor viktig at du kontrollerer følgende før du planter hekken:

  1. Hvordan er kvaliteten på jorden du planter i?
  2. Hvordan er undergrunnen? Er den kompakt? Er det en nybyggergrunn osv.?
  3. Vet du hvor mye vann som trengs? Dette kan du teste når du har plantet ferdighekken.

Vi har skrevet en artikkel om jordforholdene og viktigheten av dette. Vi anbefaler at du leser denne før du planter for å sikre at du gir hekken de beste forutsetninger.

Les mer om jordforholdene her.

Hvor fort vokser bøkehekk?

Bøkehekken er en hekkplante med god vekstrate. Den er svært hardfør, tolerant overfor vær og vind, og trives i de fleste veldrenerte jordtyper. Det er alltid vanskelig å gi et estimat på hvor raskt en hekk vokser fordi det avhenger av om du gir hekken de rette betingelsene, men på bakgrunn av vår generelle erfaring over 30 år, kan du regne med følgende.

Hvis en bøkehekk har de rette forholdene, som at den er plantet i en god, næringsrik jord, får gjødsel og gis tilstrekkelig med vann, vil den vokse ca. 30 cm i året. Men den vil vokse mindre det første året fordi den må etablere seg og venne seg til sitt nye plantested. En bøk er en hekkplante som kan vokse utrolig mye – faktisk kan den bli opptil 20–30 m høy og 10–15 m bred hvis den får vokse uforstyrret.

Så ofte bør du beskjære bøkehekk 

Det er viktig at du sørger for å  beskjære bøkehekken for å sikre at den holdes tett – hver gang du klipper hekken på ett sted, skyter den i gjennomsnitt med to nye skudd for hver gren du klipper over. Hekklipping gir altså god forgrening og tetthet. Vi anbefaler at du beskjærer bøkehekken to ganger i året – i begynnelsen av juni og igjen i perioden november til mars. Du kan gjerne klippe hekken det første året etter at du har plantet den.

Bøk er en enkel hekk å vedlikeholde, for den tåler nemlig å bli beskåret med en elektrisk hekkesaks. For noen hekksorter, som kirsebærlaurbær, anbefaler vi at du bruker en beskjæringssaks til hekklippingen, noe som er mer tidkrevende enn den elektriske.

Bøkehekk PRIMA FERDIG HEKK

Hvor mye koster en bøkehekk?

Et spørsmål som vi også får veldig ofte, er hvor mye en bøkehekk koster. Prisen på bøkehekk kommer an på en rekke forskjellige faktorer, nemlig:

  1. Hvilken kvalitet ønsker du hekken din i: skal det være PRIMA FERDIG HEKK eller HERKULES HEKK?
  2. Hvilken høyde ønsker du at hekken skal ha når den er plantet?
  3. Hvor mange meter hekk trenger du totalt?

Det er klart at jo høyere du ønsker at hekken skal være fra start, desto dyrere er det. Samtidig får du mengderabatt når du kjøper hekkplanter hos oss. Det betyr ganske enkelt at jo flere planter du kjøper, jo billigere blir det. Våre rabattrinn går ved 20 stk., 60 stk. og 120 stk. Vi anbefaler til enhver tid at du bruker 3 bøkeplanter pr. meter for å få et flott dekkende resultat som gir privatliv fra første dag.

Det kan derfor være vanskelig å gi én fast pris på hva en bøkehekk koster, men vi kan gi deg et par priseksempler slik at du kan se prisforskjellen basert på kvalitet, samt forskjellen på om du kjøper 125 cm eller 150 cm. Bestiller du 10 meter bøk i PRIMA FERDIG HEKK-kvalitet og med en høyde på 125 cm, koster det 26.910 kroner. Hvis du bestiller 10 meter bøkehekk i HERKULES-kvalitet og i høydeintervallet 120–130 cm, vil hekken koste 21.510 kroner. Hvis du ønsker å ta størrelsen høyere, vil de 10 m koste i 150 cm PRIMA FERDIG HEKK 29.880 kroner, og 10 m i HERKULES HEKK 140–160 cm vil koste 23.910 kroner.

Bruk den enkle priskalkulatoren vår på produktnivå, så ser du straks hva prisen blir basert på hva du ønsker.

Sjekk din pris for bøk

Bøkehekk i HERKULES HEKK vs. PRIMA FERDIG HEKK

Bør du velge bøk i HERKULES HEKK eller PRIMA FERDIG HEKK?

Som du kan se i priseksempelet er det forskjell på hvilken kvalitet du velger, og derfor blir mange i tvil om hvilken kvalitet de bør velge. Spørsmålet er hvor lenge kan du vente? HERKULES HEKK er “lillebroren” til eksklusive PRIMA FERDIG HEKK, og du må forvente at det tar ca. 2 år for at en HERKULES HEKK oppnår samme tetthet og volum som en PRIMA FERDIG HEKK gir fra første dag etter levering.

Hvis du fortsatt er i tvil om du skal velge PRIMA FERDIG HEKK eller HERKULES HEKK, kan du lese mer om forskjellen her. Du kan også hoppe direkte til vår YouTube-kanal, der vi viser nettopp forskjellen på en bøkehekk i henholdsvis HERKULES HEKK og PRIMA FERDIG HEKK. Hvis du følger lenken her, blir du sendt direkte til de videoene som handler om kvalitetsforskjellen.

Kjøp bøk i PRIMA FERDIG HEKK

Kjøp bøk i HERKULES HEKK

Bøk ferdighekk PRIMA FERDIG HEKK

Ferdighekk med vextgaranti

Når du bestiller ferdighekk hos oss – om det er PRIMA FERDIG HEKK eller HERKULES HEKK, så gir vi 3 års vextgaranti når du har fulgt veiledningen vår for planting og stell. Grogarantien er en kvalitetsgaranti og dermed din sikkerhet for at bestillingen din er 100 % vekstdyktig ved levering.

Er det noe i veien med plantene (og vi mot formodning ikke har oppdaget det i kvalitetskontrollen), oppstår dette i løpet av det første året, og har du fulgt den enkle veiledningen vår for planting og stell korrekt, så erstatter vi øyeblikkelig hekkplanten. Kontakt oss umiddelbart hvis du opplever noe som bekymrer deg eller er i tvil om plantens reaksjon er naturlig.

Vi tar kvalitet på alvor

Som Skandinavias ledende produsent av ferdighekk tar vi kvaliteten meget alvorlig.  Vi ønsker å gjøre det enklere for mennesker uten grønn bakgrunn å forstå hva en kvalitetsferdighekk er.

Derfor har vi formulert en rekke strenge standarder for våre liguster- og bøkehekker. Det betyr at det er gjort gjennomsiktig hva du kan forvente når du bestiller en bøkehekk fra oss. Kvalitetsgarantien gir deg full oversikt over hva du kan forvente av bøken når det gjelder forgrening, røtter, størrelsen på hekkplanten og dens jordklump. På den måten kan du lettere stille de gode spørsmålene når du sammenligner ferdighekk fra forskjellige produsenter.

Høres bøkehekken ut som det rette valget for deg?

Du finner vår bøkehekk her

 

Nyheter

Laurbærhegg Etna plantet

Artikkel mandag d. 8 april 2024

Fordeler og ulemper med en laurbærhegg

Pantegropa

Artikkel onsdag d. 5 april 2023

Sjekk jordforholdene før planting

Tre ting er helt essentielle for, at din færdighæk vil få et godt liv hos dig – nemlig kvaliteten af den jord du planter færdighækken i samt jorden under planterenden (undergrunden), og om du husker at vande tilstrækkeligt.
Sådan vander du din hæk

Artikkel fredag d. 31 mars 2023

Vanningsveiledning – lær hvordan du vanner hekken din riktig

Vann er nøkkelen til å lykkes med ferdighekken. Det er viktig at du er oppmerksom på vanning av hekken de første to årene. Her kan du lese hva du må gjøre for å lykkes med vanning av hekken.
PRIMA-FÆRDIG-HÆK-boegehaek-faerdighaek-boeg-150cm

Artikkel onsdag d. 22 mars 2023

Ferdighekk guide

Ferdige hekker er ikke bare ferdige hekker. Derfor, i denne artikkelen, gir vi deg 3 viktige og gode tips om hvordan du enkelt kan få øye på en kvalitets ferdighekk.
Ekspedisjon av PRIMA FERDIG HEKK

Artikkel fredag d. 4 november 2022

Plant i vei i minusgrader

Kan man plante PRIMA FERDIG HEKK i minusgrader? Det spørsmålet får vi ofte når det kalde vinterværet melder sin ankomst. Derfor forklarer vi her hvorfor du gjerne kan plante nå, og hvorfor det faktisk er en fordel på mange måter.
Ferdighekk bøk fra PRIMA FERDIG HEKK - Carsten Knudsen Rynkeby Huse

Artikkel tirsdag d. 4 januar 2022

Økonomisk gevinst ved etablering av PRIMA FERDIG HEKK

CARSTEN KNUDSEN A/S valgte å etablere en ferdighekk i stedet for å plante de klassiske små tynne hekkstokkene på slutten av prosjektet. Dette gjorde at de siste 7 av 20 eksklusive utleieboliger bygget i RYNKEBY HUSE ble leid ut svært raskt. Les hvorfor her
Bøg - fagus sylvatica

Artikkel søndag d. 12 desember 2021

5 gode grunner til at du bør velge bøk eller agnbøk

Bøg og avnbøg har mange fordele, som gør dem til særlig populære hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 5 gode grunde til at vælge avnbøg eller bøg.
Avnbøg Vinter Premium

Artikkel fredag d. 5 oktober 2018

Gartneren anbefaler – Den sterke og sunne Agnbøk ‘Vinter Premium’

Agnbøk har mange fordeler, noe som gjør det til et spesielt populært hekkvalg i norske hager. Vi gir deg her 4 gode grunner til å velge agnbøk 'Vinter Premium'.
Færdighæk plantes

Artikkel onsdag d. 11 oktober 2017

Lev ut hagedrømmen

Du trenger ikke ha grønne fingre for å plante PRIMA FERDIG HEKK les her hvor enkelt det er å lage vakre, harmoniske hekkrammer med en ny fullvoksen kvalitetshekk fra PRIMA FERDIG HEKK.
Færdighæk plantes

Artikkel mandag d. 5 juni 2017

5 gode grunner til å velge PRIMA FERDIG HEKK

Fullvoksen hekk og privatliv med et tastetrykk. PRIMA FERDIG HEKK lar deg slippe å vente i mange år på at det skal vokse opp en fullvoksen kvalitetshekk.