Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.7 av 5 stjerner på Trustpilot

Møllegårdens Planteskole

Tilbake til begynnelsen

Mye vann har rent igjennom bekken siden eieren, Lars Strarup, i sine yngre dager gikk og samlet små nye askeskudd i skogene omkring Gislev på Fyn. I 1977 nøyt den da 16-årige Lars å gå og plante de små skuddene fra skogen i sitt hjørne av farens mark – et hjørne som han stolt hadde fått tildelt til sitt lille foretak. Her gikk Lars trolig og passet og pleide plantene til de vokste seg store og sunne, og så kom de tilbake i skogen igjen. Lidenskapen for naturen og planter drev hans lille hobby.

I dag er lidenskapen den samme, men skalaen en annen. 100 hektar (noe som svarer til 140 fotballbaner) omringer Møllegårdens Planteskole. På disse jordene får ferdighekker og planter liv i dag.

Møllegårdens Planteskole

I årene fram til kjøpet av Møllegårdens Planteskole går Lars og pusler med en blandet produksjon av planter på sin første planteskole, Lamdrup planteskole. Lamdrup planteskole lå ved Gislev i marken hos Lars’ foreldre – med andre ord hadde det lille hjørnet av foreldrenes mark, hvor alt startet, vokst seg stort. Lamdrup planteskole var på 5 mål da den var på sitt største.

Årene mellom 1978 og 1982 bruker Lars på å suge til seg kunnskap. Lars går i lære som planteskolegartner og tar dessuten driftslederutdannelsen og får det grønne beviset. Møllegårdens Planteskole blir grunnlagt i 1984 da Lars kjøper et mindre landbruk med 100 mål jord til. Her begynner Lars å produsere stiklinger og vanlige hekkplanter.

Den gode idéen

Årene går og i 1992 får Lars en ny idé – en idé som snart skal vise seg å endre produksjonen for alltid. Idéen går rett og slett ut på å produsere større og mer ferdige hekkplanter. Med andre ord vil Lars altså tilby kommende hekkeiere å hoppe over årene med venting som vanligvis går fra man kjøper en hekk til den står fullvoksen. Med denne idéen grunnlegger Lars, som den første i Skandinavia, konseptet og produksjonen av ferdighekk.

PRIMA FERDIG HEKK®

Slik begynner Lars å la hekkplantene vokse seg store. Samtidig med at plantene vokser seg større og større, utvikler Lars metoder, maskiner og teknikker til å rotskjære og klippe plantene. Denne forberedelsen skal blant andet sikre at produksjonen er skikket til å flytte de store ferdighekkene.

Årene flyr mens forvandlingen fra idé til virkelighet begynner å ta fart. Lars selv beskriver at han i denne perioden virkelig merker hvordan den felles innsatsen og gode ånden blant de flinke og engasjerte medarbeiderne løfter prosjektet.

I 1995 er de første ferdighekkene klare til å bli solgt – PRIMA FERDIG HEKK® har sett dagens lys.

Danskprodusert kvalitetshekk

I dag har Prima Ferdig Hekk fått stor anerkjennelse for plantenes gode kvalitet. Kjennetegnet for PRIMA FERDIG HEKK® er at plantene leveres med et lite sertifikat som henger rundt stammen. Dette sertifikatet er et synlig bevis på at man står med en ekte PRIMA FERDIG HEKK®, og at hver enkelt plante er kvalitetssikret.

Internasjonalt har det også vist seg å være stor interesse for de danske plantene fra Møllegårdens Planteskole, og mange utenlandske samarbeidspartnere har det da også blitt til i årenes løp. I dag er det derfor ikke uvanlig at Prima ferdighekk planter hver uke krysser mange landegrenser.

På få år har det lille lokale hobbygartneriet i hjørnet av farens marker på Fyn i Danmark utviklet seg til en stor plantesuksess. Overalt i Danmark står plantene fra Møllegårdens Planteskole i dag og gir le, hagehygge, privatliv, vakre hagegrenser og fine, grønne omgivelser. Lars selv hadde aldri forutsett denne utviklingen.