Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.7 av 5 stjerner på Trustpilot

Lev ut hagedrømmen

Du trenger ikke ha grønne fingre for å plante PRIMA FERDIG HEKK les her hvor enkelt det er å lage vakre, harmoniske hekkrammer med en ny fullvoksen kvalitetshekk fra PRIMA FERDIG HEKK.

Færdighæk plantes

Se hvor raskt det er å få en fullvoksen hekk

Plant HØY ferdighekk på en dag

SÅ ENKELT ER DET

Det er enkelt og raskt å plante en PRIMA FERDIG HEKK®, men det er enkelte ting du må være oppmerksom på når du planter og i den tidlige vekstperioden. Les og følg planteveiledningen vår før du bestiller, så er du klar til å kose deg med å plante ferdighekk.

1. Forberedelse

Før levering av den nye PRIMA FERDIG HEKK® klargjøres plantegrøfta. Når den er gravd er du allerede 80 % i mål med etableringsprosessen – det er nemlig gravearbeidet som tar lengst tid. Plantene må plantes innen 48 timer fra levering, slik at de ikke tørker ut eller utsettes for påvirkninger som kan skade planten og påvirke etableringen av hekken. En stor fordel med PRIMA FERDIG HEKK® er plantenes lave vekt på ca. 15 kg, som gjør håndteringen smidige og lett for alle.

 Planting av ferdige hekker

2. Graving

Plantegrøfta skal være ca. 40 cm bred og 30 cm dyp, da passer jordklumpen på PRIMA FERDIG HEKK® i plantegrøfta. Deretter må du løse opp jorden i bunnen av grøfta, for å sikre lufting og drenering. Den løse jorda sikrer rask etablering av nye røtter, slik at plantene raskt gror fast. Dekk til slutt over jordklumpen til plantene med jorden fra utgravingen av plantegrøfta.

3. La ferdighekken vende riktig

Hekkplantene har to sider som ikke er klippet og to sider som er klippet i produksjonsprosessen. Dette fordi vi bare klipper og trimmer de to sidene som skal være hekkfasade etter planting. Det er derfor viktig at de to uklippede sidene vendes inn mot hverandre, slik at de utstående grenene forener de enkelte hekkplantene og skaper en sammenhengende hekkfasade.

ferdige hekker plantes

4. Planting

Hvis du har bestilt en buskete hekktype, for eksempel liguster, må du beregne 2,5 planter per meter når du plasserer dem i grøfta. For enstammede hekktyper, for eksempel bøk, anbefaler vi 3 planter per meter, da enstammede hekktyper er mindre fyldige.

5. Vanning og avretting

Hvis du planter hekken nå eller i vintermånedene er det ikke nødvendig å vanne ved planting. Når hekken er plantet, er det en god idé å stusse den lett i toppen og på sidene, slik at den får en pen finish uten strittende grener.

6. Stell

Vi anbefaler at eventuelle blomster fjernes det første året. Det er dessuten utrolig viktig at hekken vannes ofte – spesielt i løpet av de første årene. Gjennom sommeren anbefaler vi grundig vanning med 6-8 dagers mellomrom, såfremt det ikke er mye nedbør. Vær oppmerksom på at gjennomvanning kan kreve helt opptil 10–12 liter vann per plante, men ikke overdriv, da overvanning kan skade plantene. Det kan være lurt å legge ut en svetteslange for å kontrollere, og ikke minst redusere vannforbruket.

7. Bestille

PRIMA FERDIG HEKK® tilbyr 40 ulike hekktyper i høydene 125, 150, 180 og 220 cm. Bestill din nye ferdighekk hos alle ledende hagesentre og i nettbutikken – levering direkte til hageporten i hele Norge.

Se hele det spennende, grønne ferdighekk-sortimentet HER

 

Nyheter

Laurbærhegg Etna plantet

Artikkel mandag d. 8 april 2024

Fordeler og ulemper med en laurbærhegg

Pantegropa

Artikkel onsdag d. 5 april 2023

Sjekk jordforholdene før planting

Tre ting er helt essentielle for, at din færdighæk vil få et godt liv hos dig – nemlig kvaliteten af den jord du planter færdighækken i samt jorden under planterenden (undergrunden), og om du husker at vande tilstrækkeligt.
Sådan vander du din hæk

Artikkel fredag d. 31 mars 2023

Vanningsveiledning – lær hvordan du vanner hekken din riktig

Vann er nøkkelen til å lykkes med ferdighekken. Det er viktig at du er oppmerksom på vanning av hekken de første to årene. Her kan du lese hva du må gjøre for å lykkes med vanning av hekken.
PRIMA-FÆRDIG-HÆK-boegehaek-faerdighaek-boeg-150cm

Artikkel onsdag d. 22 mars 2023

Ferdighekk guide

Ferdige hekker er ikke bare ferdige hekker. Derfor, i denne artikkelen, gir vi deg 3 viktige og gode tips om hvordan du enkelt kan få øye på en kvalitets ferdighekk.
Ekspedisjon av PRIMA FERDIG HEKK

Artikkel fredag d. 4 november 2022

Plant i vei i minusgrader

Kan man plante PRIMA FERDIG HEKK i minusgrader? Det spørsmålet får vi ofte når det kalde vinterværet melder sin ankomst. Derfor forklarer vi her hvorfor du gjerne kan plante nå, og hvorfor det faktisk er en fordel på mange måter.
Cecilie-bøg-150cm(700×550)

Artikkel søndag d. 24 april 2022

Bøkehekk – en absolutt hekkfavoritt

Bøk er en av de mest populære hekkene i vårt sortiment. Derfor opplever vi også at mange av spørsmålene vi mottar handler om pleie og håndtering av bøk, samt bøkehekkens pris og når man kan plante en bøkehekk.
Ferdighekk bøk fra PRIMA FERDIG HEKK - Carsten Knudsen Rynkeby Huse

Artikkel tirsdag d. 4 januar 2022

Økonomisk gevinst ved etablering av PRIMA FERDIG HEKK

CARSTEN KNUDSEN A/S valgte å etablere en ferdighekk i stedet for å plante de klassiske små tynne hekkstokkene på slutten av prosjektet. Dette gjorde at de siste 7 av 20 eksklusive utleieboliger bygget i RYNKEBY HUSE ble leid ut svært raskt. Les hvorfor her
Bøg - fagus sylvatica

Artikkel søndag d. 12 desember 2021

5 gode grunner til at du bør velge bøk eller agnbøk

Bøg og avnbøg har mange fordele, som gør dem til særlig populære hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 5 gode grunde til at vælge avnbøg eller bøg.
Avnbøg Vinter Premium

Artikkel fredag d. 5 oktober 2018

Gartneren anbefaler – Den sterke og sunne Agnbøk ‘Vinter Premium’

Agnbøk har mange fordeler, noe som gjør det til et spesielt populært hekkvalg i norske hager. Vi gir deg her 4 gode grunner til å velge agnbøk 'Vinter Premium'.
Færdighæk plantes

Artikkel mandag d. 5 juni 2017

5 gode grunner til å velge PRIMA FERDIG HEKK

Fullvoksen hekk og privatliv med et tastetrykk. PRIMA FERDIG HEKK lar deg slippe å vente i mange år på at det skal vokse opp en fullvoksen kvalitetshekk.