Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.7 av 5 stjerner på Trustpilot

Ferdighekk guide

Ferdige hekker er ikke bare ferdige hekker. Derfor, i denne artikkelen, gir vi deg 3 viktige og gode tips om hvordan du enkelt kan få øye på en kvalitets ferdighekk.

PRIMA-FÆRDIG-HÆK-boegehaek-faerdighaek-boeg-150cm

Fullvoksen HEKK og Privatliv på én dag

PRIMA FERDIG HEKK® lar deg slippe å vente i mange år på at det skal vokse opp en fullvoksen kvalitetshekk

GUIDE FOR VALG AV HEKK

En av de første tingene du bør tenke på når du planlegger å plante en ny hekk er hvor mye det haster for deg å få privatliv og høy avskjerming nå. Har du tid til å vente i ca. 5 år på at hekken vokser opp, kan du plante en vanlig liten barrotshekk og vente på at den utvikler seg til en fullvoksen hekkflate. Hvis du derimot drømmer om en fyldig og fullvoksen kvalitetshekk med tett grenstruktur, er PRIMA FERDIG HEKK® den raske og sikre veien til en pen og høy hekk.

SLIK IDENTIFISERER DU KVALITET

En ferdighekk er ikke bare en ferdighekk. Det finnes mange ulike kvaliteter, og det kan være vanskelig å vite hva man må være oppmerksom på som forbruker, siden en ferdighekk ikke faller innenfor kategorien hverdagsinnkjøp. Derfor gir vi deg noen gode råd og kvalitetskjennetegn ved PRIMA FERDIG HEKK® som du alltid bør være oppmerksom på når du kjøper hekk.

1. Lang produksjonstid og rotskjæring = fyldig hekk

PRIMA FERDIG HEKK vs. vanlig hekk

En av tingene du bør være oppmerksom på er hvor raskt produsenten har drevet frem hekkplantene før de kommer i salg. Hvis hekken er hasteprodusert for å oppnå salgshøyde raskt, vil du oppleve at det er langt mellom grenene på planten, og det gjør at du får tynne og gjennomsiktige planter.

PRIMA FERDIG HEKK® er produsert over 4–7 år, avhengig av hekktype og høyde. PRIMA FERDIG HEKK® rotskjæres årlig, slik at plantens vekst blir langsom og dermed sikrer tett grenstruktur. Tilsvarende fyldighet i hekken sikrer vi ved å klippe hekkplantene flere ganger i løpet av vekstsesongen.

2. Grenstruktur nederst på hekkplanten

Et av kriteriene som definerer en ferdighekk av høy kvalitet er at plantene har nedre grener, slik at du får en hekk som dekker både oppe og nede. Hvis planten ikke har disse nedre grenene når du kjøper hekken, kommer de aldri, og det kan være til stor irritasjon i forhold til både avskjerming og utseende.

Vi tar kvaliteten veldig seriøst, og som Skandinavias ledende produsent av ferdighekker jobber vi hele tiden for å gi kundene maksimal trygghet og know-how i beslutningsprosessen.

Derfor har vi gått et skritt videre og har formulert en rekke kvalitetsstandarder (antall grener, bredde osv.) for våre bestselgere, bøk og liguster. Vi garanterer naturligvis at hekkene lever opp til disse når de leveres til deg.

3. Ferdighekk med jordklump eller hekk med bare røtter

PRIMA FERDIG HEKK® produseres på Fyn, hvilket minimerer transporttiden fra produksjon til hekkens nye eier. Det sikrer blant annet at plantenes rotnett ikke tørker ut, og de leveres derfor sunne og vitale. En ferdighekk av høy kvalitet leveres naturligvis med klump. Rotmengden i de mange aktive røttene i jordklumpen gjør at PRIMA FERDIG HEKK® raskt kan suge næring og etablere seg på plantestedet. Barrotshekk har langt fra samme rotmengde og krever derfor også støttegjerde.

SÅ ENKELT ER DET

PRIMA FERDIG HEKK® tilbyr 40 ulike hekktyper i høydene 125, 150, 180 og 220 cm. Bestill din nye ferdighekk hos alle ledende hagesentre og i nettbutikken – levering direkte til hageporten i hele Norge, og du bestemmer datoen.

Før hekken leveres, anbefaler vi at du graver plantegrøft, slik at det er klart for å få plantene i jorden i løpet av maks. 48 timer. Plantegrøfta skal være ca. 40 cm bred og 30 cm dyp. Deretter må du løse opp jorden i bunnen av grøfta, for å sikre lufting og drenering. Den løse jorda sikrer rask etablering av ny røtter, slik at plantene gror fast raskt.

Dekk over jordklumpen til plantene med jorden fra utgravingen av plantegrøfta. Hvis du kjøper ny jord, fordi den eksisterende jorda ikke er god nok, anbefaler vi at du kjøper torv. Her er det ikke nødvendig å kjøpe en type med tilsatt gjødning. Hvis du velger å bruke torv, er det viktig å blande den med noe av moldjorden fra plantestedet i egen hage. En annen mulighet er å lukke/toppe plantegrøfta med 5 cm moldjord fra plantestedet. Hvis du har en åpen overflate av ren torv som ikke er blandet med moldjord, vil det oppstå høy fordampning, noe som ikke anbefales.

Du bør ikke bruke kompostjord i rotsonen, da konsentrasjonen av næringsstoffer kan svi røttene og skade planten. Les hele den enkle planteveiledningen her.

KUN DE BESTE HEKKPLANTENE

Kun de beste hekkplantene i våre plantefelt velges, og de er merket med en PRIMA FERDIG HEKKK®-etikett. Denne etiketten er din garanti for at du får en ekte PRIMA FERDIG HEKK® som har gjennomgått grundig kvalitetskontroll og nøye utvelgelse. Denne etiketten er også symbolet på den 3-årige grogarantien som følger med alle PRIMA FERDIG HEKK®. Les mer om vår vekst-garanti her.

Se hele det spennende, grønne ferdighekk HER.

Jordklump PRIMA FERDIG HEKK

 

Nyheter

Laurbærhegg Etna plantet

Artikkel mandag d. 8 april 2024

Fordeler og ulemper med en laurbærhegg

Pantegropa

Artikkel onsdag d. 5 april 2023

Sjekk jordforholdene før planting

Tre ting er helt essentielle for, at din færdighæk vil få et godt liv hos dig – nemlig kvaliteten af den jord du planter færdighækken i samt jorden under planterenden (undergrunden), og om du husker at vande tilstrækkeligt.
Sådan vander du din hæk

Artikkel fredag d. 31 mars 2023

Vanningsveiledning – lær hvordan du vanner hekken din riktig

Vann er nøkkelen til å lykkes med ferdighekken. Det er viktig at du er oppmerksom på vanning av hekken de første to årene. Her kan du lese hva du må gjøre for å lykkes med vanning av hekken.
Ekspedisjon av PRIMA FERDIG HEKK

Artikkel fredag d. 4 november 2022

Plant i vei i minusgrader

Kan man plante PRIMA FERDIG HEKK i minusgrader? Det spørsmålet får vi ofte når det kalde vinterværet melder sin ankomst. Derfor forklarer vi her hvorfor du gjerne kan plante nå, og hvorfor det faktisk er en fordel på mange måter.
Cecilie-bøg-150cm(700×550)

Artikkel søndag d. 24 april 2022

Bøkehekk – en absolutt hekkfavoritt

Bøk er en av de mest populære hekkene i vårt sortiment. Derfor opplever vi også at mange av spørsmålene vi mottar handler om pleie og håndtering av bøk, samt bøkehekkens pris og når man kan plante en bøkehekk.
Ferdighekk bøk fra PRIMA FERDIG HEKK - Carsten Knudsen Rynkeby Huse

Artikkel tirsdag d. 4 januar 2022

Økonomisk gevinst ved etablering av PRIMA FERDIG HEKK

CARSTEN KNUDSEN A/S valgte å etablere en ferdighekk i stedet for å plante de klassiske små tynne hekkstokkene på slutten av prosjektet. Dette gjorde at de siste 7 av 20 eksklusive utleieboliger bygget i RYNKEBY HUSE ble leid ut svært raskt. Les hvorfor her
Bøg - fagus sylvatica

Artikkel søndag d. 12 desember 2021

5 gode grunner til at du bør velge bøk eller agnbøk

Bøg og avnbøg har mange fordele, som gør dem til særlig populære hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 5 gode grunde til at vælge avnbøg eller bøg.
Avnbøg Vinter Premium

Artikkel fredag d. 5 oktober 2018

Gartneren anbefaler – Den sterke og sunne Agnbøk ‘Vinter Premium’

Agnbøk har mange fordeler, noe som gjør det til et spesielt populært hekkvalg i norske hager. Vi gir deg her 4 gode grunner til å velge agnbøk 'Vinter Premium'.
Færdighæk plantes

Artikkel onsdag d. 11 oktober 2017

Lev ut hagedrømmen

Du trenger ikke ha grønne fingre for å plante PRIMA FERDIG HEKK les her hvor enkelt det er å lage vakre, harmoniske hekkrammer med en ny fullvoksen kvalitetshekk fra PRIMA FERDIG HEKK.
Færdighæk plantes

Artikkel mandag d. 5 juni 2017

5 gode grunner til å velge PRIMA FERDIG HEKK

Fullvoksen hekk og privatliv med et tastetrykk. PRIMA FERDIG HEKK lar deg slippe å vente i mange år på at det skal vokse opp en fullvoksen kvalitetshekk.