Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.7 av 5 stjerner på Trustpilot

Fordeler og ulemper med en laurbærhegg

Laurbærhegg Etna plantet

Det du må vite før du velger laurbærhegg til hagen din

Laurbærhegg (også kjent som laurbærkirsebær eller Prunus laurocerasus) er en frodig hekk som fra første plantning pryder hagen din med en vakker, grønn fasade. Laurbærhegg har mange fordelaktige egenskaper som kan være til stor nytte for deg, enten du er eier av et hus eller en leilighet, når du skal velge hekk. Men denne hekken stiller også krav til stell, klima, og vedlikehold, som kan være avgjørende for om den er det rette valget for deg.

Her vil vi gjennomgå både fordeler og ulemper ved å ha en ferdighekk i laurbærhegg, så du kan avgjøre om det er det riktige valget for deg.

Fordeler

Alltid eviggrønn

Laurbærhegger velges ofte for sin vakre, stedsegrønne farge som pryder hagen året rundt. Hvis du har en hekk som trives, vil de store, grønne bladene i mai og juni bli dekorert med kremhvite blomster.

Det som kjennetegner laurbærhegg er nettopp løvet som hele året bringer glede med sin vakre farge - også om vinteren, når frosten kommer. Dette er imidlertid en smakssak. Foretrekker du en hekk med løv som skifter farge til de varme høsttonene, er en bøkehekk det du bør velge. Ønsker du derimot en vinterhekk, bør du se nærmere på: liguster, kristtorn, thuja og barlind.

Få en frodig og tett hekk på kort tid

När du köper en färdig häck av lagerhägg från PRIMA FÄRDIG HÄCK är plantorna redan tillväxta till en betydande höjd och täthet, så du direkt får en vacker häck. Det tar därför inte lång tid att etablera en häck som är precis som du önskar.

Det har både sina fördelar och nackdelar. Med en häck som växer kraftigt och har stora blad, krävs det också att du är beredd att lägga ner tid på att hålla den snygg och klippa den noggrant med en sekatör om du vill undvika torra bladkanter och avklippta blad. Av samma anledning är lagerhägg inte det bästa valet för dig som älskar en rak och skarpt klippt häck. Här bör du istället överväga en växt med mindre blad, som till exempel den populära ligusterhäcken.

Kirsebærlaubærhæk fordele og ulemper

Ulemper

Vær oppmerksom på det harde norske klimaet

Selv om hekker som bøk og liguster er vanlige i norske hager, er dette mye på grunn av deres evne til å tåle det skiftende og noen ganger harde klimaet i Norge. Laurbærheggen kan være mer følsom og utsatt for frost. Dette betyr at du bør unngå å plassere den på de mest utsatte stedene. Hvis det er større åpne områder i hagen din som ofte er eksponert for vind og vær, kan laurbærhegg være vanskeligere å få til å trives.

Stell og vedlikehold

Laurbærhegg kommer opprinnelig fra varmere strøk i Sør-Europa og Asia. I tillegg til sensitiviteten for streng frost, betyr dette at hekken krever mye vann for å trives. Laurbærheggen trenger vanning en til to ganger i uken, og i tørre perioder kan behovet for vann være enda større. Etter 2-3 år, når hekken er godt etablert, kan du nøye deg med å vanne den i tørre perioder, avhengig av jordtypen din. Foruten vanning, er det nødvendig å gjødsle laurbærheggen årlig, og hyppigheten avhenger av hvilken type gjødsel du velger.

Hvis du vurderer en laurbærhegg til hagen din, er det derfor viktig at du tenker over om du har tid og lyst til å sette deg inn i og ivareta hekkens behov for stell. Foretrekker du en hekk som er tett og kan klippes helt smal, kan liguster eller bøk være et bedre valg for deg.

Nyheter

Pantegropa

Artikkel onsdag d. 5 april 2023

Sjekk jordforholdene før planting

Tre ting er helt essentielle for, at din færdighæk vil få et godt liv hos dig – nemlig kvaliteten af den jord du planter færdighækken i samt jorden under planterenden (undergrunden), og om du husker at vande tilstrækkeligt.
Sådan vander du din hæk

Artikkel fredag d. 31 mars 2023

Vanningsveiledning – lær hvordan du vanner hekken din riktig

Vann er nøkkelen til å lykkes med ferdighekken. Det er viktig at du er oppmerksom på vanning av hekken de første to årene. Her kan du lese hva du må gjøre for å lykkes med vanning av hekken.
PRIMA-FÆRDIG-HÆK-boegehaek-faerdighaek-boeg-150cm

Artikkel onsdag d. 22 mars 2023

Ferdighekk guide

Ferdige hekker er ikke bare ferdige hekker. Derfor, i denne artikkelen, gir vi deg 3 viktige og gode tips om hvordan du enkelt kan få øye på en kvalitets ferdighekk.
Ekspedisjon av PRIMA FERDIG HEKK

Artikkel fredag d. 4 november 2022

Plant i vei i minusgrader

Kan man plante PRIMA FERDIG HEKK i minusgrader? Det spørsmålet får vi ofte når det kalde vinterværet melder sin ankomst. Derfor forklarer vi her hvorfor du gjerne kan plante nå, og hvorfor det faktisk er en fordel på mange måter.
Cecilie-bøg-150cm(700×550)

Artikkel søndag d. 24 april 2022

Bøkehekk – en absolutt hekkfavoritt

Bøk er en av de mest populære hekkene i vårt sortiment. Derfor opplever vi også at mange av spørsmålene vi mottar handler om pleie og håndtering av bøk, samt bøkehekkens pris og når man kan plante en bøkehekk.
Ferdighekk bøk fra PRIMA FERDIG HEKK - Carsten Knudsen Rynkeby Huse

Artikkel tirsdag d. 4 januar 2022

Økonomisk gevinst ved etablering av PRIMA FERDIG HEKK

CARSTEN KNUDSEN A/S valgte å etablere en ferdighekk i stedet for å plante de klassiske små tynne hekkstokkene på slutten av prosjektet. Dette gjorde at de siste 7 av 20 eksklusive utleieboliger bygget i RYNKEBY HUSE ble leid ut svært raskt. Les hvorfor her
Bøg - fagus sylvatica

Artikkel søndag d. 12 desember 2021

5 gode grunner til at du bør velge bøk eller agnbøk

Bøg og avnbøg har mange fordele, som gør dem til særlig populære hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 5 gode grunde til at vælge avnbøg eller bøg.
Avnbøg Vinter Premium

Artikkel fredag d. 5 oktober 2018

Gartneren anbefaler – Den sterke og sunne Agnbøk ‘Vinter Premium’

Agnbøk har mange fordeler, noe som gjør det til et spesielt populært hekkvalg i norske hager. Vi gir deg her 4 gode grunner til å velge agnbøk 'Vinter Premium'.
Færdighæk plantes

Artikkel onsdag d. 11 oktober 2017

Lev ut hagedrømmen

Du trenger ikke ha grønne fingre for å plante PRIMA FERDIG HEKK les her hvor enkelt det er å lage vakre, harmoniske hekkrammer med en ny fullvoksen kvalitetshekk fra PRIMA FERDIG HEKK.
Færdighæk plantes

Artikkel mandag d. 5 juni 2017

5 gode grunner til å velge PRIMA FERDIG HEKK

Fullvoksen hekk og privatliv med et tastetrykk. PRIMA FERDIG HEKK lar deg slippe å vente i mange år på at det skal vokse opp en fullvoksen kvalitetshekk.