Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.7 av 5 stjerner på Trustpilot

Ofte stilte spørgsmål

Når skal jeg klippe hekken min? Er det giftige bær på hekken min? På denne siden har vi samlet spørsmålene vi ofte blir stilt. Får du ikke svar på spørsmålet ditt? Da er du mer enn velkommen til å kontakte oss.

Planting

Hvor stor skal plantegrøften være?

Vi anbefaler at du graver en plantegrøft i ca. 40 cm bred og 30 cm. dybde. Hvis jorden er hard og ugjennomtrengelig må jorden i bunnen av plantegrøften løsnes til en dybde på minst 1 meter for å sikre luftutveksling og avløp.

Hvor snart skal jeg plante etter levering?

Plantene må plantes innen 48 timer etter levering, for å sikre at de ikke tørker ut eller utsettes for påvirkninger som kan skade planten og dermed påvirke etableringen av hekken. Det er derfor en fordel at du har forberedt plantengrøften før levering, slik at du er klar til å sette plantene i grøften så snart du mottar dem. I vår plante- og stellveiledning kan du se hva vi anbefaler at du har forberedt før plantene leveres.

Bør nettet rundt jordklumpen forbli på?

Ja, nettet om rundt jordklumpen skal forbli på når du planter. Nettet har en spesielt viktig funksjon, nemlig å sikre at rotnettet er beskyttet under planting. Våre garn er 100% organiske og formuleres raskt etter planting.

Kan jeg bruke kompostjord fra gjenvinningsstasjon?

Du bør ikke bruke kompost fra gjenvinningsstasjon rundt rotsystemet til hekkeplantene. Dette er fordi konsentrasjonen av næringsstoffer i kompostjord fra gjenvinningssteder kan brenne røttene og dermed skade plantene.

Skal jeg vanne hvis jeg planter om vinteren?

Hvis du planter i vintermånedene (november, desember, januar, februar og mars), er det ikke nødvendig å vanne når du planter. Selvfølgelig trenger du fortsatt å vanne så snart våren kommer. Du kan lese pleieveiledningen våre her.

Skal jeg klippe hekken så snart den er plantet?

Når du har plantet hekkeplantene dine, er det lurt å gi dem en lett stubbe - både øverst og i sidene. Det vil gi den endelige finishen når du har plantet hekkeplantene.

Pleie

Er det normalt at hekken vokser mindre det første året?

Det er ganske forventet at hekkeplantene vil vokse mindre det første året når hekken skal etablere seg. Det første året vil hekken bruke litt av energien, som de normalt ville brukt på å vokse, etablere seg og bli komfortable i sitt nye hjem.

Hvor mye skal jeg vanne?

Det trengs faktisk mye vann. En vanning kan kreve 10-12 liter pr. plantene. Vanning av alfa og omega for at du skal lykkes med hekkeplantene dine. 95% av skaden vi ser på hekkeplantene skyldes mangel på eller feil vanning.

Hvis du er interessert i å vite mer om vanning, kan du se YouTube-videoen vår der eier Lars Strarup gir tips om hvordan du enkelt kan sjekke at du har tilstrekkelig vann.

Når bør jeg begynne å vanne?

Du bør vanne hekken fra ca 1. april (fra bladspring) til 1. november. Det er viktig at du sørger for å få vannet riktig. Derfor anbefaler vi alle å gjøre denne testen for å sjekke at det er tilstrekkelig vanning.

Plantesykdommer

Planter er akkurat som oss mennesker og kan bli utsatt for sykdommer – noen av dem er som litt kalde og ikke noe alvorlige, mens andre kan ha større innvirkning på plantens vekst. Er du bekymret for om dine hekkplanter er rammet av en sykdom, ta kontakt med oss ​​eller se på siden vår, hvor vi skriver om de vanligste plantesykdommene.

Blomster/bær

Det er blomster/bær på hekken min, hva gjør jeg?

Hvis du har kjøpt en hekkertype som liguster, laurbærhegg eller annen sort som blomstrer eller får bær, bør du fjerne både blomster (vår) og bær (høst) de første årene etter planting. Dette er for å gi hekkeplantene dine de beste vekstforholdene. Når plantene setter mange blomster, får det plantene til å vokse mindre enn normalt, da energien som brukes til blomstring, vil bli brukt til vekst under optimale forhold.

Får hekken min giftige bær?

Det finnes hekktyper som får giftige bær hvis du spiser dem. Disse indkluderer typer som barlind, kristtorn, laurbærhegg og liguster. Heldigvis er det sjelden at det ender med alvorlig forgiftning, men derfor bør du selvfølgelig være forsiktig. Det er sjelden barn eller voksne spiser spesielt mange av disse bærene, da de ikke smaker godt. Derfor går de fleste tilfeller av forgiftning heldigvis uten problemer.

Hvis ulykken er ute kan du ringe Giftinformasjonen på 22 59 13 00 – de har åpent døgnet rundt. Du kan lese mer om hva Giftinformasjonen skriver angående symptomer og forholdsregler lige her.