Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.7 av 5 stjerner på Trustpilot

Plant i vei i minusgrader

Kan man plante PRIMA FERDIG HEKK i minusgrader? Det spørsmålet får vi ofte når det kalde vinterværet melder sin ankomst. Derfor forklarer vi her hvorfor du gjerne kan plante nå, og hvorfor det faktisk er en fordel på mange måter.

Ekspedisjon av PRIMA FERDIG HEKK

Kan man plante PRIMA FERDIG HEKK i minusgrader?

Det spørsmålet får vi ofte når det kalde vinterværet melder sin ankomst. Derfor forklarer vi her hvorfor du gjerne kan plante nå, og hvorfor det faktisk er en fordel på mange måter.

PLANT I VEI I VINTERMÅNEDENE 

Vi anbefaler plantning af hele sortimentet i vinterperioden – dog med undtagelse af PRIMA FERDIG HEKK® kirsebærlaurbær. En af de helt store fordele ved at plante PRIMA FERDIG HEKK® er, at du kan plante hele året rundt, også i løbet af det sene efterår og gennem vinteren. På nuværende tidspunkt er alle færdighæk på vej ind i en såkaldt vintertilstand (dvaletilstand). Det betyder blandt andet, at du opnår nogle vækstmæssige forspring, hvis du overvejer at trodse kulden og plante PRIMA FERDIG HEKK® i november – februar. Når du planter i efteråret eller i løbet af vinteren, er planterne nemlig klar til at gå i vækst, så snart det bliver forår.

Vi anbefaler plantning av hele sortimentet om vinteren. En av de største fordelene ved å plante PRIMA FERDIG HEKK® er at du kan plante hele året, også på senhøsten og vinteren. På nåværende tidspunkt befinner alle ferdighekkene våre i en såkalt vintertilstand. Det betyr blant annet at at du får noen vekstmessige forsprang hvis du vurderer å trosse kulden og plante ferdighekk likevel. Når du planter om høsten eller i løpet av vinteren, er plantene nemlig klare til å begynne å vokse så snart det blir vår.

Dermed får du større tilvekst den første sommeren, sammenlignet med hvis du planter om våren.

FLERE FORDELER MED PLANTING AF FERDIGHEKK I LØPET AV VINTEREN

En annen fordel ved å plante i løpet av senhøsten/vinteren er at du ikke trenger å vanne i forbindelse med plantingen, som vi ellers normalt anbefaler i veiledningen vår for planting og stell som gir deg en enkel forklaring, trinn for trinn. Du trenger med andre ord ikke å ha grønne fingre for å plante en PRIMA FERDIG HEKK®.

Ekspedisjon av PRIMA FERDIG HEKK

GODE HUSKEREGLER

  • PRIMA FERDIG HEKK® tåler godt å flyttes fra denne tiden av året og i februar, da vi har forberedt plantenes røtter til dette i produksjonsprosessen
  • I perioder med frost er det mulig å plante så lenge det er mulig å grave i jorden. Det pleier vi først å oppleve i Danmark i januar, hvis det skjer. Det er med andre ord utmerket vær for å plante på denne tiden av året. Først når det er tele i jorda, er det ikke lenger mulig å grave.
  • På denne tiden av året opplever vi bare minusgrader om natten i Danmark. På dagtid har vi plussgrader, og jorda er derfor fin å grave i og plante PRIMA FERDIG HEKK® i.
  • Siden plantene våre leveres med en stor jordklump som fyller det meste av plantegrøfta, blir det alltid rikelig med jord fra oppgravingen. Slik kan jordskorpen enkelt legges til side når man graver og senere legges over og rundt plantene til slutt.

VEKST-GARANTI HELE ÅRET RUNDT

Den lille PRIMA FERDIG HEKK®-etiketten er det synlige beviset ditt på at du har en ekte PRIMA FERDIG HEKK® og er dekket av vår 1-årige vekst-garanti. Vekst-garantien gjelder for alle PRIMA FERDIG HEKK®-produkter, forutsatt at veiledning for planting og stell er fulgt korrekt. Det betyr at vi raskt og kostnadsfritt leverer en tilsvarende plante hvis du opplever at en av plantene dine mistrives eller dør i løpet av det første året.

BØKEHEKK PRIMA FERDIG HEKK

Nyheter

Pantegropa

Artikkel onsdag d. 5 april 2023

Sjekk jordforholdene før planting

Tre ting er helt essentielle for, at din færdighæk vil få et godt liv hos dig – nemlig kvaliteten af den jord du planter færdighækken i samt jorden under planterenden (undergrunden), og om du husker at vande tilstrækkeligt.
Sådan vander du din hæk

Artikkel fredag d. 31 mars 2023

Vanningsveiledning – lær hvordan du vanner hekken din riktig

Vann er nøkkelen til å lykkes med ferdighekken. Det er viktig at du er oppmerksom på vanning av hekken de første to årene. Her kan du lese hva du må gjøre for å lykkes med vanning av hekken.
PRIMA-FÆRDIG-HÆK-boegehaek-faerdighaek-boeg-150cm

Artikkel onsdag d. 22 mars 2023

Ferdighekk guide

Ferdige hekker er ikke bare ferdige hekker. Derfor, i denne artikkelen, gir vi deg 3 viktige og gode tips om hvordan du enkelt kan få øye på en kvalitets ferdighekk.
Bøg - fagus sylvatica

Artikkel søndag d. 24 april 2022

Bøkehekk – en absolutt hekkfavoritt

Bøk er en av de mest populære hekkene i vårt sortiment. Derfor opplever vi også at mange av spørsmålene vi mottar handler om pleie og håndtering av bøk, samt bøkehekkens pris og når man kan plante en bøkehekk.
Diabolo

Artikkel torsdag d. 10 mars 2022

Solbærspirea ‘Diabolo’ busker – få et flott fargespill i hagen

Solbærspirea 'Diabolo' busker er hardfør og med god veksthastighet. Det er det ideelle valget for deg som ønsker å plante en busk som ikke krever for mye vedlikehold.
Ferdighekk bøk fra PRIMA FERDIG HEKK - Carsten Knudsen Rynkeby Huse

Artikkel tirsdag d. 4 januar 2022

Økonomisk gevinst ved etablering av PRIMA FERDIG HEKK

CARSTEN KNUDSEN A/S valgte å etablere en ferdighekk i stedet for å plante de klassiske små tynne hekkstokkene på slutten av prosjektet. Dette gjorde at de siste 7 av 20 eksklusive utleieboliger bygget i RYNKEBY HUSE ble leid ut svært raskt. Les hvorfor her
Avnbøg Vinter Premium

Artikkel fredag d. 5 oktober 2018

Gartneren anbefaler – Den sterke og sunne Agnbøk ‘Vinter Premium’

Agnbøk har mange fordeler, noe som gjør det til et spesielt populært hekkvalg i norske hager. Vi gir deg her 4 gode grunner til å velge agnbøk 'Vinter Premium'.
Færdighæk plantes

Artikkel onsdag d. 11 oktober 2017

Lev ut hagedrømmen

Du trenger ikke ha grønne fingre for å plante PRIMA FERDIG HEKK les her hvor enkelt det er å lage vakre, harmoniske hekkrammer med en ny fullvoksen kvalitetshekk fra PRIMA FERDIG HEKK.
Færdighæk plantes

Artikkel mandag d. 5 juni 2017

5 gode grunner til å velge PRIMA FERDIG HEKK

Fullvoksen hekk og privatliv med et tastetrykk. PRIMA FERDIG HEKK lar deg slippe å vente i mange år på at det skal vokse opp en fullvoksen kvalitetshekk.
PRIMA FÆRDIG HÆK bøg plantet hos dronningen

Artikkel fredag d. 29 mai 2015

Dronning Margrethe fik PRIMA FERDIG HEKK

Vi er stolte af, at vi blev valgt som leverandør af færdighæk til Dronning Margrethe eventyrlige staudehave på Fredensborg Slot. Haven blev tildelt Dronningen i anledningen af hendes 75-års fødselsdag; en smuk og farverig gave fra folketinget.