Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.7 av 5 stjerner på Trustpilot

5 gode grunner til at du bør velge bøk eller agnbøk

Bøk og avnbøk har mange fordeler som gjør dem til særlig populære hekkevalg i de nordiske hager. Vi gir deg i denne artikkelen 5 gode grunner til å velge avnbøk eller bøk.
Bøg - fagus sylvatica

Mange har en stor forkjærlighet for den vakre, grønne bøkehekken – og det forstår vi godt. Årsaken til bøkens popularitet kan blant annet finnes i den nærmest beroligende og friske, grønne hekkflaten, samt hekkens utmerkede skjermingsevne stort sett hele året rundt. Agnbøk, som ligner mye på bøken, har i mange år stått litt i skyggen av den nasjonale hekk-darlingen, men den vakre nordiske agnbøken finnes nå blant favorittene når en ferdighekk bestilles hos PRIMA FERDIG HEKK®.

Begge hekktypene har mange fordeler som gjør dem til særlig populære hekkevalg i norske hager. Vi gir deg i denne artikkelen 5 gode grunner til å velge agnbøk eller bøk.

1. Bøk og agnbøk får ingen giftige bær

Vi vet at mange ofte er redde for å velge visse hekktyper, siden de får giftige bær. Dette er fakta vi ikke kan løpe fra. Både laurbærhegg, barlind, kristtorn og liguster får giftige bær. Bøk og agnbøk har den fordelen at de ikke får giftige bær, og derfor velger mange disse to hekktypene, siden de dermed slipper bekymringen med giftige bær.

2. De vakreste høstfargene

Når du velger bøk og agnbøk, får du noen hekkplanter som endrer utseende i takt med årstidene. Begge forblir grønne og nydelige helt fra tidlig vår, hvor de første grønne skuddene skyter frem. På høsten skifter bøken farge til varme og gyldne høstfarger som pryder hekkfasaden. Her får agnbøken mer gulfargede blader.

Om vinteren endres bøkens blad til en rødbrun farge, mens agnbøkens blader skifter til mer gråbrune toner. Variasjonen i fargene gjør at både bøk og agnbøk er svært dekorative som skjerming i hagen din.

3. Skjermer mot innsyn stort sett hele året rundt

Bøk og agnbøk har såkalt vintergrønt løv. Høst- og vinterløvet med bøkens rødbrune og agnbøkens gråbrune farger forblir på planten til løvspring. Derfor beskytter de fullvoksne hekkplantene fra PRIMA FERDIG HEKK® i bøk og agnbøk privatlivet fra dag én, de blir plantet, og gjennom hele året i hagen. Forskjellen på bøk og agnbøk er at agnbøk er mer variabel når det gjelder når hekken mister noen av bladene, mens bøkens bladfall skjer ofte samtidig.

Du kan se på vår YouTube-kanal, hvor tett du oppnår ved kjøp av en PRIMA FERDIG HEKK i bøk. Agnbøk har en lignende grenstruktur og vil derfor skjerme på samme måte. Videoene er filmet rett etter planting.

4. Enkel vedlikehold ved kjøp av bøk og agnbøk

En annen fordel med agnbøk og bøk er at de er enkle å vedlikeholde. Bøk og agnbøk tåler å bli beskåret med en elektrisk hekkesaks. Noen hekktyper anbefaler vi å bruke en beskjæringssaks til hekkklippingen, noe som tar mer tid enn den elektriske.

Agnbøk har den fordelen at bladene dens går relativt lett i oppløsning. Agnbøk har også den fordelen at bladene i større grad forblir liggende ved løvfell – sammenlignet med de vanlige bøkebladene.

5. Vekstgaranti

Når du bestiller ferdighekk hos PRIMA FERDIG HEKK®, uansett hekktype, gir vi 3 års vekstgaranti. Vekstgarantien er en kvalitetsgaranti og dermed din sikkerhet for at bestillingen din er 100% vekstdyktig ved levering. Det betyr at hvis en eller flere av plantene dine ikke trives, sender vi deg nye planter kostnadsfritt. Det eneste kravet er at du må ha fulgt vår enkle plante- og stellveiledning korrekt, og at du sender bildebevis til oss så snart manglende trivsel oppdages.

Hvis du er interessert i å se nærmere på bøk eller agnbøk, finner du dem på våre lenker.

Bøk

Agnbøk

Nyheter

Laurbærhegg Etna plantet

Artikkel mandag d. 8 april 2024

Fordeler og ulemper med en laurbærhegg

Pantegropa

Artikkel onsdag d. 5 april 2023

Sjekk jordforholdene før planting

Tre ting er helt essentielle for, at din færdighæk vil få et godt liv hos dig – nemlig kvaliteten af den jord du planter færdighækken i samt jorden under planterenden (undergrunden), og om du husker at vande tilstrækkeligt.
Sådan vander du din hæk

Artikkel fredag d. 31 mars 2023

Vanningsveiledning – lær hvordan du vanner hekken din riktig

Vann er nøkkelen til å lykkes med ferdighekken. Det er viktig at du er oppmerksom på vanning av hekken de første to årene. Her kan du lese hva du må gjøre for å lykkes med vanning av hekken.
PRIMA-FÆRDIG-HÆK-boegehaek-faerdighaek-boeg-150cm

Artikkel onsdag d. 22 mars 2023

Ferdighekk guide

Ferdige hekker er ikke bare ferdige hekker. Derfor, i denne artikkelen, gir vi deg 3 viktige og gode tips om hvordan du enkelt kan få øye på en kvalitets ferdighekk.
Ekspedisjon av PRIMA FERDIG HEKK

Artikkel fredag d. 4 november 2022

Plant i vei i minusgrader

Kan man plante PRIMA FERDIG HEKK i minusgrader? Det spørsmålet får vi ofte når det kalde vinterværet melder sin ankomst. Derfor forklarer vi her hvorfor du gjerne kan plante nå, og hvorfor det faktisk er en fordel på mange måter.
Cecilie-bøg-150cm(700×550)

Artikkel søndag d. 24 april 2022

Bøkehekk – en absolutt hekkfavoritt

Bøk er en av de mest populære hekkene i vårt sortiment. Derfor opplever vi også at mange av spørsmålene vi mottar handler om pleie og håndtering av bøk, samt bøkehekkens pris og når man kan plante en bøkehekk.
Ferdighekk bøk fra PRIMA FERDIG HEKK - Carsten Knudsen Rynkeby Huse

Artikkel tirsdag d. 4 januar 2022

Økonomisk gevinst ved etablering av PRIMA FERDIG HEKK

CARSTEN KNUDSEN A/S valgte å etablere en ferdighekk i stedet for å plante de klassiske små tynne hekkstokkene på slutten av prosjektet. Dette gjorde at de siste 7 av 20 eksklusive utleieboliger bygget i RYNKEBY HUSE ble leid ut svært raskt. Les hvorfor her
Avnbøg Vinter Premium

Artikkel fredag d. 5 oktober 2018

Gartneren anbefaler – Den sterke og sunne Agnbøk ‘Vinter Premium’

Agnbøk har mange fordeler, noe som gjør det til et spesielt populært hekkvalg i norske hager. Vi gir deg her 4 gode grunner til å velge agnbøk 'Vinter Premium'.
Færdighæk plantes

Artikkel onsdag d. 11 oktober 2017

Lev ut hagedrømmen

Du trenger ikke ha grønne fingre for å plante PRIMA FERDIG HEKK les her hvor enkelt det er å lage vakre, harmoniske hekkrammer med en ny fullvoksen kvalitetshekk fra PRIMA FERDIG HEKK.
Færdighæk plantes

Artikkel mandag d. 5 juni 2017

5 gode grunner til å velge PRIMA FERDIG HEKK

Fullvoksen hekk og privatliv med et tastetrykk. PRIMA FERDIG HEKK lar deg slippe å vente i mange år på at det skal vokse opp en fullvoksen kvalitetshekk.