Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.7 av 5 stjerner på Trustpilot

Ligusterhæk

Hvor raskt vokser en ligusterhekk?

Ligusterhekker er kjent for å ha en moderat rask vekst som raskt gir ønsket skjerming. Les mer om veksten av en ligusterhekk nedenfor.

Vekst av ligusterhekk

Det første året hos deg vokser en ligusterhekk ca. 10 cm i høyden (samtidig som den bruker energi på å etablere seg), etterfulgt av en vekst på 20-30 cm per år. Ligusterhekken er populær på grunn av sin imponerende veksthastighet som raskt gir ønsket skjerming. Den kan nå en høyde på mellom 4-5 meter og en bredde på 1-1,5 meter hvis den får vokse fritt. Men når du pleier og klipper hekken, kan du enkelt holde den ønskede bredden og høyden.

Det første året hos deg vokser en ligusterhekk ca. 10 cm i høyden (samtidig som den bruker energi på å etablere seg), etterfulgt av en vekst på ca. 20 cm per år.

Ligusterhekken er populær på grunn av sin imponerende veksthastighet som raskt gir ønsket skjerming. Den kan nå en høyde på mellom 3-4 meter og en bredde på 2-3 meter hvis den får vokse fritt. Men når du pleier og klipper hekken, kan du enkelt holde den ønskede bredden og høyden.

Hvis du kjøper en ligusterhekk fra oss som er 125 cm høy, vil det ta 3-4 år å nå en høyde på 180 cm. Hvor raskt det tar å få en høy og tett hekk avhenger selvfølgelig av størrelsen du velger ved kjøp av din ferdige ligusterhekk. Tetthet og fylde er det samme uansett hvilken høyde du kjøper; for eksempel har 125 cm den samme tettheten og fylde som en ligusterhekk på 180 cm.

Skap optimale vekstvilkår for ligusterhekken

For å oppnå rask vekst er det avgjørende å skape optimale vekstbetingelser for din ligusterhekk. Hekken trives best og vokser mest effektivt hvis den er plantet i en moldrik og fuktig jord. Den ideelle jorden for ligusterhekken er mørkebrun, smuldrende og inneholder en velbalansert kombinasjon av sand, leire og humus. Bruk av denne typen jord vil derfor gi de aller beste vekstbetingelsene for hekken.

Hvis jorden din ikke er optimal, vil vekstbetingelsene for din ligusterhekk heller ikke være optimale. Det er derfor essensielt å sikre riktig jordbunn hvis du ønsker å maksimere hekkens vekstpotensial.

Merk at ligusterhekker trives best i områder med full sol eller lett skygge. Hekkens plassering har derfor også betydning for veksten i ligusterhekket.

Boost veksten i din ligusterhekk

Vekst handler ikke bare om høyde og bredde. Vekst handler også om tetthet. Og du er sannsynligvis også interessert i å vite hvordan du får en tett ligusterhekk.

For å fremme sunn vekst og oppnå ønsket tetthet, er det viktig å gi hekken riktig pleie, inkludert regelmessig klipping av ligusterhekken og tilstrekkelig vanning. Når du beskjærer hekken ett sted, skyter den ut to nye skudd fra det stedet. Beskjæringen hjelper derfor til med å styrke tettheten på grenene og skaper en tettere vekst for ligusterhekket. Vanningen er også viktig for å sikre at næringsstoffer fra jorden overføres til plantene.

Du kan derfor bidra til å øke veksten i ligusterhekket ved å gi det riktig pleie.

terrasse med færdighæk liguster liga 180