Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.7 av 5 stjerner på Trustpilot

Dronning Margrethe fik PRIMA FERDIG HEKK

Vi er stolte af, at vi blev valgt som leverandør af færdighæk til Dronning Margrethe eventyrlige staudehave på Fredensborg Slot. Haven blev tildelt Dronningen i anledningen af hendes 75-års fødselsdag; en smuk og farverig gave fra folketinget.

PRIMA FÆRDIG HÆK bøg plantet hos dronningen

650 PRIMA FERDIG HEKK® i bøk plantes ved Fredensborg slott 

Dronningen får PRIMA FERDIG HEKKVi er stolte av at vi ble valgt som leverandør av ferdighekk til Dronning Margrethes eventyrlige skulpturpark ved Fredensborg slott. Hagen ble tildelt dronningen til hennes 75-årsdag: en vakker og fargerik gave fra Folketinget. Skulpturparken utvikles i samarbeid mellom Dronningen og Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme. Planleggingen av skulpturparken tar utgangspunkt i fasangårdsanlegget som lå i Frederiksborg Slottshage på 1700-tallet og som i dag utgjør den delen av hagen, som er åpent for offentligheten hvert år i juli og august. Hagen blir inndelt i fire temahager med ulike uttrykk og blomsterhøydepunkter. Vi gleder oss til å se det endelige resultatet, og ikke minst til å følge med når den vakre bøka spretter i majestetiske omgivelser.

Vi deler dronningens begeistring for bøkehekken

Vanlig bøk regnes som Danmarks nasjonaltre, og nettopp bøkeplanten hører også til blant favorittene når det skal velges hekk. Gjennom de siste 10–15 årene har bøkehekken blitt minst like populær som den kjente og utbredte ligusterhekken. Bøkehekken formidler klasse og sans for design når landskapsarkitekten velger ulike hekkplanter.

I april måned kappes landsdelene om hvor bøka spretter først, også er det jo spennende å kunne følge med selv på at de aller første lange, spisse knoppene endelig åpner seg og et helt sammenkrøllet bøkeblad folder seg ut. De første ukene er bladene silkemyke og enkel å tygge, men snart blir de harde og treaktige. Hele sommeren spretter det nye skudd som gir bøkehekken et nærmest jomfruelig utseende. Når høsten kommer, visner bladene, men de blir sittende på hele vinteren og gir hekken et brunt og fint uttrykk. Først når de nye bladene spretter, faller det siste brune løvet.

Vil du ha en hekk som Dronningen? Du finner den akkurat HER.


Dronningen får PRIMA FERDIG HEKK

Nyheter

Laurbærhegg Etna plantet

Artikkel mandag d. 8 april 2024

Fordeler og ulemper med en laurbærhegg

Pantegropa

Artikkel onsdag d. 5 april 2023

Sjekk jordforholdene før planting

Tre ting er helt essentielle for, at din færdighæk vil få et godt liv hos dig – nemlig kvaliteten af den jord du planter færdighækken i samt jorden under planterenden (undergrunden), og om du husker at vande tilstrækkeligt.
Sådan vander du din hæk

Artikkel fredag d. 31 mars 2023

Vanningsveiledning – lær hvordan du vanner hekken din riktig

Vann er nøkkelen til å lykkes med ferdighekken. Det er viktig at du er oppmerksom på vanning av hekken de første to årene. Her kan du lese hva du må gjøre for å lykkes med vanning av hekken.
PRIMA-FÆRDIG-HÆK-boegehaek-faerdighaek-boeg-150cm

Artikkel onsdag d. 22 mars 2023

Ferdighekk guide

Ferdige hekker er ikke bare ferdige hekker. Derfor, i denne artikkelen, gir vi deg 3 viktige og gode tips om hvordan du enkelt kan få øye på en kvalitets ferdighekk.
Ekspedisjon av PRIMA FERDIG HEKK

Artikkel fredag d. 4 november 2022

Plant i vei i minusgrader

Kan man plante PRIMA FERDIG HEKK i minusgrader? Det spørsmålet får vi ofte når det kalde vinterværet melder sin ankomst. Derfor forklarer vi her hvorfor du gjerne kan plante nå, og hvorfor det faktisk er en fordel på mange måter.
Cecilie-bøg-150cm(700×550)

Artikkel søndag d. 24 april 2022

Bøkehekk – en absolutt hekkfavoritt

Bøk er en av de mest populære hekkene i vårt sortiment. Derfor opplever vi også at mange av spørsmålene vi mottar handler om pleie og håndtering av bøk, samt bøkehekkens pris og når man kan plante en bøkehekk.
Diabolo

Artikkel torsdag d. 10 mars 2022

Solbærspirea ‘Diabolo’ busker – få et flott fargespill i hagen

Solbærspirea 'Diabolo' busker er hardfør og med god veksthastighet. Det er det ideelle valget for deg som ønsker å plante en busk som ikke krever for mye vedlikehold.
Ferdighekk bøk fra PRIMA FERDIG HEKK - Carsten Knudsen Rynkeby Huse

Artikkel tirsdag d. 4 januar 2022

Økonomisk gevinst ved etablering av PRIMA FERDIG HEKK

CARSTEN KNUDSEN A/S valgte å etablere en ferdighekk i stedet for å plante de klassiske små tynne hekkstokkene på slutten av prosjektet. Dette gjorde at de siste 7 av 20 eksklusive utleieboliger bygget i RYNKEBY HUSE ble leid ut svært raskt. Les hvorfor her
Bøg - fagus sylvatica

Artikkel søndag d. 12 desember 2021

5 gode grunner til at du bør velge bøk eller agnbøk

Bøg og avnbøg har mange fordele, som gør dem til særlig populære hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 5 gode grunde til at vælge avnbøg eller bøg.
Avnbøg Vinter Premium

Artikkel fredag d. 5 oktober 2018

Gartneren anbefaler – Den sterke og sunne Agnbøk ‘Vinter Premium’

Agnbøk har mange fordeler, noe som gjør det til et spesielt populært hekkvalg i norske hager. Vi gir deg her 4 gode grunner til å velge agnbøk 'Vinter Premium'.