Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.7 av 5 stjerner på Trustpilot

Anbefalt plantetidspunkt

Hvilken hekk kan jeg plante nå?

Dette spørsmålet får vi ofte, og heldigvis vil svaret glede deg, for du har mange muligheter når du bestiller ferdighekk fra oss - du kan nemlig plante hekkeplanter fra PRIMA FÆRDIG HEKK stort sett hele året rundt. En enkel huskeregel er at du kan plante ferdighekk hele året, med unntak av midt på sommeren, da temperaturer over 25 grader ikke er bra for planter i opptak, under transport og ved etablering. August er derfor vanligvis alltid utelukket.

Det anbefales å plante i regn, frost og snø. De fuktige og kjølige forholdene er optimale forhold for plantene. Du kan imidlertid ikke plante hvis jorden er frossen og du dermed ikke kan grave i jorden. Det skjer imidlertid sjelden at vi har så harde vinterperioder med minusgrader over en så lang periode at jorden blir helt frossen med mindre du bor i spesielt kalde soner i nord. Les mer om alle fordelene ved vinterplanting HER.

Våre unike produksjonsmetoder og rotnettbeskjæring, samt det at vi produserer og leverer ferdighekk med rotklump, gjør at vi kan levere trygt og med etbaleringssuksess både vår, forsommer, høst og vinter.

Her gir vi deg en oversikt over hvilke hekksorter du kan plante i løpet av året*. I tillegg finner du denne informasjonen på alle våre hekktyper i utvalget under "Plantetidspunkt" i info-fanen på alle produktsider.

*Du kan risikere at vi på grunn av for høye temperaturer om sommeren vurderer at det er nødvendig med en leveringspause fordi alt for høye temperaturer kan skade plantene under transport og planting. I vinterhalvåret kan du risikere at vi tar en leveringspause på grunn av at jorden er bunnfrossen og vi derfor ikke kan ta opp planter. Det skjer sjelden med de milde vintrene vi har i Danmark.

Månedsoversikt

Januar-juni

Du kan plante hele vårt hekkesortiment.

Vær oppmerksom på at vi ikke gir vekstgaranti ved frostskader på barlindlaurbærheggliguster ovalifoliumsølvblad og thuja ved planting sent på høsten og om vinteren.

 

Juli

Du kan plante hele vårt ligustersortiment. Hvert år forbereder vi noen hekkesorter for levering om sommeren f.eks. agnbøk, bøk og rødbøk. Ta kontakt med oss for informasjon om hvilke hekkesorter som tilbys for sommerlevering på [email protected] eller telefon +45 6599 2195.

Du kan oppleve at vi på grunn av høye temperaturer vurderer det som nødvendig å midlertidig stoppe levering, da for høye temperaturer kan skade plantene under transport og planting.

August

Vi anbefaler generelt ikke å plante i august på grunn av de høye temperaturerne og den høye fordampningen på planterne. Plantene tørker lett ut under høye temperaturer, og dette forringer vekstbetingelsene deres.

September

Du kan plante alle barlind-, liguster-, laurbærhegg-, og thuja-sorter fra midten av september.

Oktober-december

Du kan plante hele vårt hekkesortiment*. Vi anbefaler at japansk lerk plantes fra starten av november.
Se de forskjellige hekke for å se hvilke som størrelser som er tilgjengelige.

Er du nervøs for å plante i frostvær? Du kan lese artikkelen vår om hvorfor du enkelt kan plante i minusgrader og fordelene med dette her.

*Vær oppmerksom på at vi ikke gir vekstgaranti ved frostskader på barlindlaurbærheggliguster ovalifoliumsølvblad og thuja ved planting sent på høsten og om vinteren.

1-2-3 Ferdighekk på vei til deg

Det er enkelt og raskt å bestille en ferdighekk hos oss. Gjennom 30 år har vi utviklet og forfinet vårt konsept, slik at alle kan få suksess med å plante PRIMA FERDIG HEKK.

Velg en ferdighekk i utvalget, velg leveringsdato og grav en plantegrøft 40 cm bred og 30 cm dyp

- da er du allerede 90 % i mål.

vaelg-din-haek 01

01 Velg hekk

Vi har gjort det lett for deg å finne akkurat den hekken som passer best til dine ønsker. Bruk hekkguiden vår.

Levering af PRIMA FÆRDIG HÆK 02

02 Levering

Hekken blir levert rett til din adresse. Du velger datoen når du bestiller. Leveringstiden er 6-10 hverdager.

Hækplanter ikon 03

03 Plant

Den detaljerte planteveiledningen gjør det enkelt. På 1-2-3 har du avskjerming, ly og vakker atmosfære.