Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.7 av 5 stjerner på Trustpilot

Solbærspirea ‘Diabolo’ busker – få et flott fargespill i hagen

Solbærspirea 'Diabolo' busker er hardfør og med god veksthastighet. Det er det ideelle valget for deg som ønsker å plante en busk som ikke krever for mye vedlikehold.
Diabolo

Blomstrende busker i hagen

Solbærspirea ‘Diabolo’ gir et flott uttrykk og fargespill i hagen fordi hagen ofte er preget av mange grønne nyanser. De mørke tonene skaper hygge og atmosfære i hagen som busker som står alene eller som ramme eller le ved for eksempel terrassen. Du kan kjøpe solbærespirea ‘Diabolo’ hos oss som PRIMA FERDIG HEKK® eller som busker. Busker passer til deg som ønsker et mer naturlig og vilt uttrykk til hekkbruk enn de klippede, slankere og opprette ferdighekkene. Busker stiller ikke så store krav til vedlikehold fordi de i større grad passer seg selv og ikke må klippes så ofte. Derfor går man også ofte for et fyldigere, koseligere og mer naturlig uttrykk.

Physocarpus opulifolius ‘Diabolo’ et fargespill uten like

Solbærspirea ‘Diabolo’ er kjent for sitt mørke, burgunderfargede løv som bekrefter hekkens djevelske og spanskinspirerte navn ‘Diabolo’. Bladene er runde og intense i fargen, noe som gir et flott fargespill i hagen. ‘Diabolo’ får røde frøstender som springer ut i juni som vakre, dusrosa blomster. Den beholder de vakre, burgunderfargede bladene frem til løvfall i november. Allerede i april kommer det blader på denne løvfellende hekktypen. Det betyr at du får glede av den fantastiske fargeopplevelsen i hagen i de fleste av årets måneder.

Vi opplever at stadig flere går bort fra de mer klassiske hekkvalgene som bøk og liguster, og velger en hekktype med mer farge og blomster for å tenke nytt og etablere hageanlegg og hekkprosjekter som skiller seg litt ut fra de mer klassiske valgene. Hvis du planter en solbærspirea ‘Diabolo’ i hagen, får du altså et unikt resultat som bryter med og gir varme til hagens ellers til tider svært grønne utseende. Samtidig er det også blitt økt fokus på å velge en hekktype som insektene kan ha nytte av. Solbærspirea ‘Diabolo’ er en drøm for det biologiske mangfoldet og derfor også et godt valg for naturen.

 

Solbærspirea ‘Diabolo’ – hardfør og robust

Physocarpus opulifolius ‘Diabolo’ er en hardfør og robust hekktype som ikke stiller store krav til plantestedet utover god, sunn jord. Det er en veldig sunn plante siden den er enkel å få til og hardfør for både vind og vinter. Det er også en plante som tåler salt både i luften og jorden, noe som gjør den svært godt egnet hvis du skal plante nær havet på hytta.

Samtidig er det en hekktype med en enormt god fylde fordi hekken har mange blader som sitter nær de mange grenene. Den opprettvoksende og tette grenstrukturen er dekkende helt nede fra bunnen av planten. Dette sikrer at du får en hekk eller busk som garantert skjermer for innsyn i hagen fra forbipasserende på veien eller naboen.

Hvor mye vokser ‘Diabolo’?

Physocarpus opulifolius ‘Diabolo’ er en hekktype med god vekstrate. Det er alltid vanskelig å anslå hvor raskt en hekk vokser. Det kommer nemlig an på om du legger til rette for gode betingelser med jordforhold, gjødsling og vanning, men basert på vår 30 års erfaring med hekk, kan du forvente følgende.

Hvis en solbærspirea ‘Diabolo’ har de rette forholdene, vil den vokse ca. 25 cm i året. Du må imidlertid være oppmerksom på at den – i likhet med alle andre hekktyper – vokser mindre det første året fordi den bruker krefter på å etablere seg og venne seg til sitt nye levested. Det første året vil planten ha en vekst på ca. 10 cm. Hvis en solbærspirea ‘Diabolo’ får de rette betingelsene, vil den kunne bli opptil 3 meter høy og 3 meter bred.

 

Derfor er solbærspirea ‘Diabolo’ et godt valg

  • Solbærspirea ‘Diabolo’ stiller få krav til plantekunnskap og plassering.
  • Den trives i sol og skygge.
  • Den trives i sandholdig jord, leirholdig jord og saltholdig jord.
  • Den tåler byliv og salt luft.
  • Det er en av de hekktypene som er mest sykdomsfri.
  • Den tåler å bli plantet i sone 1–5.
  • Solbærspirea ‘Diabolo’ krever lite vedlikehold – som busk trenger du ikke beskjære den.

Høres solbærspirea ‘Diabolo’ ut som akkurat det du leter etter, så finner du direktelenken til dem nedenfor.

Bestill solbærspirea ‘Diabolo’ som busker

Slik bestiller du

Du bestiller raskt og enkelt hos oss. Den korte leveringstiden og danske produksjonen gjør at hekken kan leveres innen 3 dager. Du bestemmer selv i kassen når det passer best for deg at hekken blir levert. Du trenger bare gjøre følgende:

  • Angi ønsket antall meter.
  • Legg plantene i handlekurven.
  • Velg ønsket leveringsdag ved bestilling, så er du ett skritt nærmere å ha en flott solbærspirea ‘Diabolo’ i hagen. Den leveres rett ved hageporten.

Deretter må du bare sørge for å klargjøre plantestedet slik at du kan plante så fort plantene er levert. Du finner planteveiledningen vår som tekst her. Du kan også se på YouTube-kanalen vår, der vi demonstrer plantingen og viser deg hvor enkelt konseptet vårt er.

Bestill solbærspirea ‘Diabolo’ busker

 

Nyheter

Pantegropa

Artikkel onsdag d. 5 april 2023

Sjekk jordforholdene før planting

Tre ting er helt essentielle for, at din færdighæk vil få et godt liv hos dig – nemlig kvaliteten af den jord du planter færdighækken i samt jorden under planterenden (undergrunden), og om du husker at vande tilstrækkeligt.
Sådan vander du din hæk

Artikkel fredag d. 31 mars 2023

Vanningsveiledning – lær hvordan du vanner hekken din riktig

Vann er nøkkelen til å lykkes med ferdighekken. Det er viktig at du er oppmerksom på vanning av hekken de første to årene. Her kan du lese hva du må gjøre for å lykkes med vanning av hekken.
PRIMA-FÆRDIG-HÆK-boegehaek-faerdighaek-boeg-150cm

Artikkel onsdag d. 22 mars 2023

Ferdighekk guide

Ferdige hekker er ikke bare ferdige hekker. Derfor, i denne artikkelen, gir vi deg 3 viktige og gode tips om hvordan du enkelt kan få øye på en kvalitets ferdighekk.
Ekspedisjon av PRIMA FERDIG HEKK

Artikkel fredag d. 4 november 2022

Plant i vei i minusgrader

Kan man plante PRIMA FERDIG HEKK i minusgrader? Det spørsmålet får vi ofte når det kalde vinterværet melder sin ankomst. Derfor forklarer vi her hvorfor du gjerne kan plante nå, og hvorfor det faktisk er en fordel på mange måter.
Bøg - fagus sylvatica

Artikkel søndag d. 24 april 2022

Bøkehekk – en absolutt hekkfavoritt

Bøk er en av de mest populære hekkene i vårt sortiment. Derfor opplever vi også at mange av spørsmålene vi mottar handler om pleie og håndtering av bøk, samt bøkehekkens pris og når man kan plante en bøkehekk.
Ferdighekk bøk fra PRIMA FERDIG HEKK - Carsten Knudsen Rynkeby Huse

Artikkel tirsdag d. 4 januar 2022

Økonomisk gevinst ved etablering av PRIMA FERDIG HEKK

CARSTEN KNUDSEN A/S valgte å etablere en ferdighekk i stedet for å plante de klassiske små tynne hekkstokkene på slutten av prosjektet. Dette gjorde at de siste 7 av 20 eksklusive utleieboliger bygget i RYNKEBY HUSE ble leid ut svært raskt. Les hvorfor her
Avnbøg Vinter Premium

Artikkel fredag d. 5 oktober 2018

Gartneren anbefaler – Den sterke og sunne Agnbøk ‘Vinter Premium’

Agnbøk har mange fordeler, noe som gjør det til et spesielt populært hekkvalg i norske hager. Vi gir deg her 4 gode grunner til å velge agnbøk 'Vinter Premium'.
Færdighæk plantes

Artikkel onsdag d. 11 oktober 2017

Lev ut hagedrømmen

Du trenger ikke ha grønne fingre for å plante PRIMA FERDIG HEKK les her hvor enkelt det er å lage vakre, harmoniske hekkrammer med en ny fullvoksen kvalitetshekk fra PRIMA FERDIG HEKK.
Færdighæk plantes

Artikkel mandag d. 5 juni 2017

5 gode grunner til å velge PRIMA FERDIG HEKK

Fullvoksen hekk og privatliv med et tastetrykk. PRIMA FERDIG HEKK lar deg slippe å vente i mange år på at det skal vokse opp en fullvoksen kvalitetshekk.
PRIMA FÆRDIG HÆK bøg plantet hos dronningen

Artikkel fredag d. 29 mai 2015

Dronning Margrethe fik PRIMA FERDIG HEKK

Vi er stolte af, at vi blev valgt som leverandør af færdighæk til Dronning Margrethe eventyrlige staudehave på Fredensborg Slot. Haven blev tildelt Dronningen i anledningen af hendes 75-års fødselsdag; en smuk og farverig gave fra folketinget.