Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.7 av 5 stjerner på Trustpilot

Den populære og fargerike Solbærspirea ‘Diabolo’

Solbærspirea ‘Diabolo’ er et hekkvalg som trer mer og mer frem. Den økende populariteten forstår vi godt – det store fokuset på kreative og spennende innredningstrender innenfra har flyttet ut i hagen, der flere og flere velger unike hekker med eventyrlige farger og blomster.

Ferdighekk Solbærspiræa Diabolo

Fantastisk forvandling av hagen med 'Diabolo'

Få en djevelsk fin fargeopplevelse i hagen med Solbærspirea ‘Diabolo’

VAKKER BURGUNDERFARGET FERDIGHEKK

Physocarpus opulifolius Diabolo

Solbærspirea ‘Diabolo’på latin Physocarpus opulifolius Diabolo – er en unik og vakker ferdighekk som trer mer og mer frem i danske hager. Den økende populariteten skyldes spesielt hekkens karakteristiske mørke og vakre burgunderfargede blader, men også hekkens hardføre natur, som sikrer deg et enkelt liv med din nyinnkjøpte ferdighekk, fordi den er så lett å ta vare på. Hekken stortrives i stort sett alle jord- og værforhold, og er veldig lett å lykkes med. Det vakre, mørke løvet holder på fargen helt til vinteren, og dermed får du en lang og intens fargeopplevelse i hagen.

I videoene nedenfor forteller innehaver og gartner Lars Strarup om hekkens unike fordeler. Vår planteglade markedssjef Stine forteller mer om trenden vi har i Skandinavia akkurat nå. Vi opplever at folk stadig blir modigere i sine hekkvalg og velger blomster, farger og unike kjennetegn, altså ikke bare de vakre hekk-klassikerne bøk og liguster. Solbærspirea ‘Diabolo’ karakteriseres ved å ha en særdeles god og tett vekst helt nederst i hekken. Du får dermed en ferdighekk som garantert holder nysgjerrige blikk fra naboen eller forbipasserende borte.

FÅ PRIVATLIV OG AVSKJERMING UTEN Å VENTE

Physocarpus opulifolius Diabolo = den enkleste ferdighekk

Hækken får fine, røde romantiske frøstande som bliver til hvide blomster, der springer ud i juni. ‘Diabolo er nøjsom, nem og robust, hvilket bl.a. betyder, at den både trives i sol, skygge, sandet jord, leret jord, saltholdig jord, saltholdig luft, byluft og tåler korte tørkeperioder. Som du kan høre er listen lang, når det kommer til denne hæks positive egenskaber. Sagt på en anden måde, behøves du altså ikke have grønne fingre, for at få succes med færdighækken blærespiræra ‘Diabolo. Hækken stiller meget få krav til plantekendskab og placering.

Hekken får fine, røde, romantiske frøstander og i juni springer hvite blomster ut. Diabolo er enkel og robust, noe som bl.a. betyr at den både trives i sol, skygge, sandholdig jord, leirholdig jord, saltholdig jord, saltholdig luft, byluft og tåler korte tørkeperioder. Som du forstår er listen lang når det gjelder hekkens positive egenskaper. Sagt på en annen måte: du trenger ikke å ha grønne fingre for å lykkes med Solbærspirea Diabolo. Hekken stiller svært få krav til plantekunnskap og plassering.

Solbærspirea Diabolo gir dermed en superenkel planteopplevelse, hvor du garantert får en glad og sprudlende hekk i hagen. Denne hekktypen er dessuten sykdomsfri, noe som også er en god fordel for hekken – den gir deg kort sagt ingen problemer.

Solbærspirea kommer fra øst i USA, og hekken kan bli ca. 3 meter høy hvis du ønsker svært høy avskjerming. Hekkens greiner er stående og fyldige. Bladene er runde og intense i fargen, noe som gir et flott fargespill i hagen. Allerede i april kommer det blader på denne løvfellende hekktypen, og den beholder bladene på helt til i november slik at du stort sett får privatliv og avskjerming hele året.

Solbærspirea ‘Diabolo’ en særdeles sunn og sterk ferdighekk

  • Solbærspirea ‘Diabolo’ trives både i skygge, sol, by, saltholdig luft, jord og vind.
  • Den kan plantes i både tung leirjord og lettere sandblandet jord.
  • Sykdommer og skadedyr er ikkeet problem for Solbærspirea – den blir ikke syk og får ikke skadedyr.
  • Physocarpus opulifolius Diabolo er en utvalgt sort med veldig mørke blader, men det finnes også sorter med grønne og gule blader.
  • Det karakteristiske mørke og vakkert burgunderfargede løvet beholder fargen frem til vinteren.
  • Ferdighekken får romantiske, røde frøstander og i juni springer vakre, hvite blomster ut.

Få unike fargekontraster og blomster i hagen

Hekken får vakre blomster hvert år, og i skuddspissene dannes små sart rosa blomster som gir en fantastisk kontrast til det mørke løvet. Blomstringstiden er juni, og de dekorative blomstene holder seg lenge. Når hekken skal klippes, trenger du ikke å ta hensyn til blomstringsevnen neste år, for hos Solbærspirea dannes blomsterknoppene først på skuddene fra inneværende år.

Er du nysgjerrig på Solbærspirea ‘Diabolo’? Du finner pris og målekalkulator HER.

 

Nyheter

Pantegropa

Artikkel onsdag d. 5 april 2023

Sjekk jordforholdene før planting

Tre ting er helt essentielle for, at din færdighæk vil få et godt liv hos dig – nemlig kvaliteten af den jord du planter færdighækken i samt jorden under planterenden (undergrunden), og om du husker at vande tilstrækkeligt.

Sådan vander du din hæk

Artikkel fredag d. 31 mars 2023

Vanningsveiledning – lær hvordan du vanner hekken din riktig

Vann er nøkkelen til å lykkes med ferdighekken. Det er viktig at du er oppmerksom på vanning av hekken de første to årene. Her kan du lese hva du må gjøre for å lykkes med vanning av hekken.

bøgehæk PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikkel onsdag d. 22 mars 2023

Ferdighekk guide

Ferdige hekker er ikke bare ferdige hekker. Derfor, i denne artikkelen, gir vi deg 3 viktige og gode tips om hvordan du enkelt kan få øye på en kvalitets ferdighekk.

Ekspedisjon av PRIMA FERDIG HEKK

Artikkel fredag d. 4 november 2022

Plant i vei i minusgrader

Kan man plante PRIMA FERDIG HEKK i minusgrader? Det spørsmålet får vi ofte når det kalde vinterværet melder sin ankomst. Derfor forklarer vi her hvorfor du gjerne kan plante nå, og hvorfor det faktisk er en fordel på mange måter.

Diabolo

Artikkel torsdag d. 10 mars 2022

Solbærspirea ‘Diabolo’ busker – få et flott fargespill i hagen

Solbærspirea ‘Diabolo’ busker er hardfør og med god veksthastighet. Det er det ideelle valget for deg som ønsker å plante en busk som ikke krever for mye vedlikehold.

Bøg - fagus sylvatica

Artikkel mandag d. 24 januar 2022

Bøkehekk – en absolutt hekkfavoritt

Bøk er en av de mest populære hekkene i vårt sortiment. Derfor opplever vi også at mange av spørsmålene vi mottar handler om pleie og håndtering av bøk, samt bøkehekkens pris og når man kan plante en bøkehekk.

Ferdighekk bøk fra PRIMA FERDIG HEKK - Carsten Knudsen Rynkeby Huse

Artikkel tirsdag d. 4 januar 2022

Økonomisk gevinst ved etablering av PRIMA FERDIG HEKK

CARSTEN KNUDSEN A/S valgte å etablere en ferdighekk i stedet for å plante de klassiske små tynne hekkstokkene på slutten av prosjektet. Dette gjorde at de siste 7 av 20 eksklusive utleieboliger bygget i RYNKEBY HUSE ble leid ut svært raskt. Les hvorfor her

Avnbøg Vinter Premium

Artikkel fredag d. 5 oktober 2018

Gartneren anbefaler – Den sterke og sunne Agnbøk ‘Vinter Premium’

Agnbøk har mange fordeler, noe som gjør det til et spesielt populært hekkvalg i norske hager. Vi gir deg her 4 gode grunner til å velge agnbøk ‘Vinter Premium’.

Færdighæk plantes

Artikkel onsdag d. 11 oktober 2017

Lev ut hagedrømmen

Du trenger ikke ha grønne fingre for å plante PRIMA FERDIG HEKK les her hvor enkelt det er å lage vakre, harmoniske hekkrammer med en ny fullvoksen kvalitetshekk fra PRIMA FERDIG HEKK.

Færdighæk plantes

Artikkel mandag d. 5 juni 2017

5 gode grunner til å velge PRIMA FERDIG HEKK

Fullvoksen hekk og privatliv med et tastetrykk. PRIMA FERDIG HEKK lar deg slippe å vente i mange år på at det skal vokse opp en fullvoksen kvalitetshekk.